Neem een time-out

Soms gaan de dingen niet zoals je wilt. Soms weet je niet wat je ergens mee aan moet. Er ontstaan problemen. Je voelt je tekort gedaan. Je voelt je niet zo happy. Je bent boos. Er is verdriet. Er is angst. Misschien ontstaat er strijd. Strijd in jezelf (moet ik nu dit of dat doen) of strijd met je omgeving. Je voelt een Nee (ik wil niet) maar vindt dat het toch hoort. Misschien voel je je moe, terwijl je toch genoeg geslapen hebt. Je doet iets omdat jouw omgeving vindt dat het zo hoort. Misschien wil je gewoon iets en lukt het steeds maar niet om dat te bereiken.

Allemaal voorbeelden van situaties waarin het kan helpen om eerst even bewust met jezelf bezig te zijn. Jezelf te vinden, je positie te bepalen en te gaan handelen vanuit wie jij bent. Meestal handelen we vanuit wat we geleerd hebben. Niet vanuit wie we zijn. Vaak komen die dingen wel overeen, maar in een aantal situaties kunnen die ook verschillen. Als je dan handelt vanuit hoe jij het geleerd hebt, ga je aan jezelf voorbij.

Als je op de één of andere manier het gevoel hebt dat je aan jezelf voorbij gaat, of niet zo goed jouw positie kunt bepalen, dan is het tijd om daar eens rustig voor te gaan zitten. Om als het ware even een time-out te nemen om jezelf in harmonie te brengen met datgene wat je bezighoudt.

Laat mij je helpen de rust weer te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.