Een onbestemd rusteloos gevoel

Mensen die het contact met hun eigen bron zijn kwijtgeraakt, voelen diep van binnen dat zij iets missen. De één beschrijft het als een onbestemd rusteloos gevoel, de ander als een leegte die gevuld wil worden. Omdat dit geen prettig gevoel is, gaan zij op zoek naar manieren om het onbehaaglijke gevoel te verdrijven. Snoepen, roken, eten of drinken, televisie kijken of urenlang achter de computer zitten, zijn manieren om de pijn tijdelijk te verdoven. Ook fanatiek sporten of extreem lijnen kan een manier zijn om het gemis niet te voelen. Een coach of counselor kan uitkomst bieden.

Ik ben coach/counselor omdat ik mensen wil helpen.
In eerste instantie richtte ik me, als Personal Business Coach, alleen op ondernemers, omdat ik van mening was (en ben) dat daar onvoldoende aandacht voor is. Maar ik voel me steeds minder prettig met de beperking die ik mezelf daarmee heb opgelegd. Ik wil open staan voor iedereen omdat ik ervan overtuigd ben dat ik iedereen kan helpen om tot andere inzichten te komen. En dat is waar het over gaat! Komen tot andere inzichten waardoor het leven wat prettiger, draaglijker, aangenamer wordt.

Een goede coach moet, vind ik, wel aan een paar basisvoorwaarden voldoen. Ten eerste moet je een goede coachopleiding gevolgd hebben waarin je, naast de nodige coachinstrumenten, leert hoe je professionele houding moet zijn. Weten wat wel en niet tot je expertise behoort. Daarvoor heb ik een opleiding tot  Academisch Counselor en Coach gevolgd en volg ik nog regelmatig allerhande workshops en trainingen.
Verder moet een coach over de nodige relevante levenservaring beschikken. Geloofwaardigheid, een gelijkwaardige gesprekspartner zijn, is essentieel voor een goede coachrelatie.
Tenslotte moet de coach beschikken over oprechte nieuwsgierigheid naar de klant. Mijn aansluiting bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) staat garant voor werken met inachtneming van de ethische codes en het kunnen omgaan met verschillende inzichten, waarden, normen, culturen en tradities.

Mijn naam: Juliette Meurs-Troch
Mijn beroep: coach/counselor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.