Maandelijks archief: april 2014

Weerbaarheidstraining voor meiden

In mei gaat de eerste weerbaarheidstraining voor meiden (van 11 tot 14 jaar) in Zoetermeer van start. De training bestaat uit een drietal workshops van ongeveer 1,5 tot 2 uur, waarin gewerkt wordt aan het zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het thema is “Echte schoonheid zit van binnen!”

Driekwart van de meisjes tussen 10 en 17 jaar voelen een grote druk om mooi te zijn. De onzekerheid over hun uiterlijk zorgt er in Nederland voor dat één op de vijf meisjes stopt met activiteiten die ze leuk vindt, zoals sporten, uitgaan of naar school gaan. Daarnaast wordt er van de jongeren tegenwoordig nogal wat verwacht; ze moeten succesvol zijn, ze moeten het net zo goed doen als andere jongeren en liefst nog beter. En dan hebben ze ook nog een overvolle agenda. Ga er maar aan staan…..

De workshops zijn bedoeld om het zelfvertrouwen van de jonge meiden positief te beïnvloeden en hen te inspireren om hun volle potentie te bereiken. Het maakt weerbaarder tegen pesten en minderwaardigheidsgevoelens en helpt om een positief lichaamsbeeld en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

De eerste workshop is op woensdag 21 mei (van 18:30-20:00 uur in Rokkeveen). De tweede workshop is op woensdag 4 juni en de derde en laatste op woensdag 18 juni.
Aanmelden kan: via mail contact@Juliette-Coaching.nl of telefonisch: 06.55.72.72.74.
De kosten zijn € 75,00 voor de complete training of € 30 ,00 voor alleen de eerste workshop.
Minimum aantal deelnemers 8, maximaal 12.

Trainer: Juliette Meurs-Troch
Juliette Coaching & Counseling

 

Neem een time-out

Soms gaan de dingen niet zoals je wilt. Soms weet je niet wat je ergens mee aan moet. Er ontstaan problemen. Je voelt je tekort gedaan. Je voelt je niet zo happy. Je bent boos. Er is verdriet. Er is angst. Misschien ontstaat er strijd. Strijd in jezelf (moet ik nu dit of dat doen) of strijd met je omgeving. Je voelt een Nee (ik wil niet) maar vindt dat het toch hoort. Misschien voel je je moe, terwijl je toch genoeg geslapen hebt. Je doet iets omdat jouw omgeving vindt dat het zo hoort. Misschien wil je gewoon iets en lukt het steeds maar niet om dat te bereiken.

Allemaal voorbeelden van situaties waarin het kan helpen om eerst even bewust met jezelf bezig te zijn. Jezelf te vinden, je positie te bepalen en te gaan handelen vanuit wie jij bent. Meestal handelen we vanuit wat we geleerd hebben. Niet vanuit wie we zijn. Vaak komen die dingen wel overeen, maar in een aantal situaties kunnen die ook verschillen. Als je dan handelt vanuit hoe jij het geleerd hebt, ga je aan jezelf voorbij.

Als je op de één of andere manier het gevoel hebt dat je aan jezelf voorbij gaat, of niet zo goed jouw positie kunt bepalen, dan is het tijd om daar eens rustig voor te gaan zitten. Om als het ware even een time-out te nemen om jezelf in harmonie te brengen met datgene wat je bezighoudt.